bullet1 Työssäoppiminen

Mitä työssäoppiminen on?

Työssäoppiminen on työpaikalla järjestettävää käytännön opetusta, joka on tavoitteellista, ohjattua ja arvioitua opiskelua. Työssäoppimisen laajuus on 20 opintoviikkoa. Työssäoppimisajalta saat opintotuen ja muut opintososiaaliset etuudet.

Työssäoppimisjakson aikana ohjaajinasi toimivat

• ohjaava opettaja, joka käy tekemässä työpaikalla koulutussopimuksen ja ns. välikäynnin ja arvioinnin
  • työpaikkaohjaaja, joka ohjaa työtäsi ja arvioi jakson lopuksi työsuorituksiasi ja käyttäytymistäsi.

Tarvittavat lomakkeet ja sopimukset saat alla olevista linkeistä:

Linkki opetushallituksen työssäoppimisen tietopalvelun sivustoille: TONET

Ohje opiskelijoille

Mitä työssäoppiminen on?

Työssäoppiminen on työpaikalla järjestettävää käytännön opetusta, joka on opetussuunnitelman mukaista tavoitteellista, ohjattua ja arvioitua opiskelua. Työssäoppimisen laajuus opinnoistasi on 20 opintoviikkoa.
Työssäoppimisajalta saat normaalisti opintotuen ja muut opintososiaaliset etuudet.
Työssäoppimisjakson aikana ohjaajinasi toimivat:

Työpaikan hakeminen

Ohjaava opettaja auttaa Sinua työpaikan haussa, mutta voit myös itse vaikuttaa siihen, millaisen työpaikan saat. Ole siis aktiivinen.
Kysymyksessä voi olla elämäsi tärkein juttu. Mieti siis tarkasti, millaisen ensivaikutelman annat itsestäsi tulevalle työnantajallesi. Kiinnitä huomiota erityisesti seuraaviin asioihin työpaikkaa hakiessasi ja haastatteluajankohdasta sopiessasi:

• ennakkotutustuminen työpaikkaan
  • puhelinkäyttäytyminen
  • pukeutuminen
  • tervehtiminen ym. käyttäytyminen.

Ensimmäinen käynti työpaikalla

Kun menet ensimmäisen kerran käymään työpaikalle, ota mukaasi seuraavat paperit:

• oppilaitoksen tiedote työnantajalle
  • yhteystietolomake (palauta ohjaavalle opettajalle)
  • CV.

Työssäoppimisen arviointi

Arvioit työssäoppimisjakson onnistumista yhdessä työnantajan ja ohjaavan opettajan kanssa.
Arvosana vaikuttaa ammatillisten aineiden arvosanaasi.
Tehtävänäsi on kirjoittaa työssäoppimisjakson ajalta oppimispäiväkirja annetun kirjallisen ohjeen mukaan. Myös työssäoppimisjakson ajalta laatimasi oppimispäiväkirja on osa arviointia.